FTP – podrobna navodila za prenos fotografij na Pixmac

22/11/2011, Author: misa, Categories: Fotograf, Nasveti

Nalaganje fotografij na Pixmac se lahko izvede neposredno preko spletnega obrazca, vendar pa ta način ni idealen. Način je težaven (izbrati morate vsako datoteko posebej), še posebej v primeru nalaganja več fotografij hkrati. Veliko primernejše je nalaganje preko FTP. Zaradi pogostih vprašanj, kako prenesti fotografije preko FTP-ja, vam predstavljamo podrobna navodila za delo s FTP.

Za FTP prenos potrebujete poseben program – najpogostejša sta Filezilla ali TotalCommander. Po prenosu datoteko zaženete in namestite program.

Po zagonu Filezzile boste videli tole:

FileZilla

Najprej moramo ustvariti povezavo na Pixmac. Ustvarimo jo s pomočjo glavnega menija – klik na “File” -> “Site Manager” in “New Site”.

FileZilla - najprej moramo ustvariti povezavo na Pixmac

V novem oknu, izpolnite vse zahtevane podatke:

My Sites: Karkoli želite, naprimer “Pixmac” (Naslov vam pove, s katero stranjo se pravzaprav povezujete)
Host: ftp.pixmac.com
Logon Type: Normal
User: Vaše uporabniško ime, ki ga uporabljate na Pixmacu
Password: geslo, ki ga uporabljate na Pixmacu
Vse ostalo lahko pustite kot je. Po potrditvi s klikom na “OK”, bo ustvarjena nova povezava:

Filezilla - enostavno izberete povezavo in kliknite "Connect"

Sedaj enostavno na levi strani okna izberete povezavo (ki se bo sivo pobarvala) in kliknite “Connect”. Tako ste direktno povezani z Pixmacom – tako rečeno do svoje mape, kamor lahko nalagate fotografije.

Program bo videti takole – leva polovica zaslona ​​ostane enaka, desna polovica pa je prazna – to je vaša mapa na Pixmacu.

FileZilla - program bo videti takole
Na levi strani ekrana se preklikajte v mapo, kjer shranjujete fotografije, ki jih želite naložiti. Če hočete iti v mapo više, dvakrat kliknite na sivo puščico navzgor. Če želite vstopiti v katero koli mapo, jo dvakrat kliknite.

Sedaj izberite vse datoteke, ki jih želite prenesti. Lahko držite tipko Shift, da izberete celoten blok fotografij, ali ctrl za izbiro posamezne fotografije, podobno, kot v programu windows.

FileZilla - sedaj izberite vse datoteke

Ko so vse želene datoteke obarvano modro, jih kopirajte na levo stran zaslona. To lahko storite tako, da preprosto povlečete izbrane datoteke. Začne se kopiranje datotek na Pixmac.

FileZilla

Ko so datoteke prenesene se za vas delo z Filezzilo zaključi. Zdaj lahko preverite prenesene datoteke v mapi Fotograf Pixmac – nadaljnje delo s slikami ni isto, kot v primeru prenosa preko spletnega obrazca. Mogoče samo opozorilo, da traja nekaj minut preden se fotografije prikazane v mapi – odvisno od tega, koliko datotek ste naložili.


Share and Enjoy


No Comments

Leave a comment