Svet fotografije 4: Slikajte aktualne teme

16/10/2011, Author: misa, Categories: Fotograf, Nasveti, Svet fotografije, Zanimivosti

Že prej smo vam priporočali, da fotografirate aktualne teme. Poglejmo si to bolj podrobno.

Najbolj pogosto iskan izraz povezan z aktualno tematiko je ”Božič“. Božič je samo enkrat na leto, zato bi pričakovali, da bo prodaja precej manjša kot pri celoletnih temah. Vendar temu ni tako. Povpraševanje za božične fotografije je ogromno, tudi če traja le dva meseca v letu. Božične fotografije se uporabljajo za posebne kataloge, božične voščilnice, nove dizajne dekorativnega papirja, dejansko dekoracijo,…
Drugi prazniki niso tako privlačni - Velika noč (Halloween v ZDA), Valentinovo, Pust, …
Ne ravnajte se samo po praznikih. Fotografirajte situacije, ki so značilne za sezono (poletni ali zimski športi, sprostitev v travi ali doma ob kaminu s skodelico čaja, …). Razmislite kaj je trenutno aktualno in kaj bo aktualno v prihodnje.

In kaj konkretno fotografirati sedaj? Fotografije povezane s šolo, nočjo čarovnic, jesenskimi barvami, sadjem in podobno.

vrnitev v šolo
Čeprav vrnitev v šolo za večino otrok ni pozitivna sprememba, nas vsi katalogi in oglaševanje šolskih potrebščin, skušajo prepričati ravno nasprotno. S fotografijo otroka obdanega s knjigami, ne morete zgrešiti.

 

Ilustracije na šolsko temo
Dobro se prodajajo tudi ilustracije na šolsko temo.

Fotografija ženske v naravi
Fotografija ženske v naravi, s pridihom rumene in rjave barve jeseni, takoj povežemo z dobrim počutjem.

 

Šipkov čaj

Šipkov čaj je ena izmed najbolj zdravih pijač - vsebuje veliko vitamina C. Verjemite, da se te vrste fotografij pojavljajo v številnih revijah o zdravem načinu življenja.

 

Drevo v jeseni

Čeprav lahko fotografije dreves v jeseni izgledajo kičasto, ne skrbite - to je eden izmed najbolje prodajanih kičev. Podobne slike gotovo potrebujejo izdelovalci plakatov in ozadij za vaš računalnik.

Ne pozabite na BožičNe pozabite na Božič :) !


Share and Enjoy


No Comments

Leave a comment