Svet fotografije 1: Nenavaden kot

15/08/2011, Author: misa, Categories: Nasveti, Svet fotografije, Zanimivosti

Novo rubriko z fotografskimi nasveti bomo začeli z fotografijami posnetimi v nenavadnih kotih. Namen naše rubrike, je predvsem izboljšati primernost vaših fotografij, za prodajo na fotobanki Pixmac (7 nasvetov, kaj fotografirati, da bi se to na Pixmacu dobro prodajalo).

Prvi nasvet je še posebej primeren za dobro prodajane kategorije slik in slike, ki so pri fotografih pogosta tema. Ker je trg s temi slikami že precej nasičen, se pri teh slikah išče predvsem originalnost, ki bi lahko vodila do boljše prodaje. Naš nasvet je torej:

„Objekte fotografirajte iz neobičajnih kotov!“

Poletje je tu, zato smo izbrali nekaj fotografij na to temo. Upoštevajte, da tudi, če so slike včasih nenavadne, poleti dobro počutje od njih kar izžareva …

Fotografija Poletna obutev, lepo pričara poletno ugodje na morju. Vendar, pa je zasnovan precej nenavadno – vsi imajo zadosti gledanja deklet, ki se sončijo na peščeni plaži.

Na sprostitev na sončku nas spominja tudi slika Dekle, ki bere. Tudi tukaj fotografija ni klasična od spredaj ali od zgoraj –  ta pogled sliko prijetno ozvláštňuje.

Še en pogled od spodaj. Dekle med cvetočimi regrati deluje igrivo, dinamično in nam daje občutek norenja po travniku.

Kako nekonvencionalno prikazati temo turizma in poletnih izletov? Mogoče takole s sliko Detajli pohodniških čevljev?

Tudi slika Lenarjenje na soncu ni ravno stereotipna. Ne bojte se obračati fotoaparatov v nenavadne kote – mogoče pridete do zanimivih rezultatov.

Na koncu še nekaj za okus. Poletni koktajli prikazani malo drugače – pričarajo nam poletno atmosfero.


Share and Enjoy


1 Comment

  1. [...] bolj zanimive, če jih posnamemo pod atipičnim kotom, kot je bilo objavljeno v članku o nenavadnem kotu. Takšno fotografijo lahko še dodatno osvežimo, če se fotografiranemu objektu močno [...]

    Blog fotobanke Pixmac.si » Blog Archive » Svet fotografije 7: Božanski detajli, 09/01/2012 @ 10:10

Leave a comment